Söndag i Vadensjö

Hej igen

En härlig ledig dag med virvlande höstlöv, granna färger och en timme extra på morronen. Nu har vi vintertid. Efter höstgrävning, sistsa klippet av gräsmattan och några nedstoppade vårlökar kan man ta det lugnt. Äpplena som fortfarande sitter kvar kan få sitta till glädje för fåglarna. Pusta ut och känn att den gångna säsongen trots allt fick en fin avslutning. Glöm regnet!

Nu när TV-serien Soprano är slut blir söndagskvällarna inte sig lika. Omdömena har varit många och serien har av många ansetts vara den bästa någonsin. Den lämnade ingen oberörd. Ikväll kommer det att vara något som saknas. Det blir svårt för en svensk serie att matcha Soprano. Wm tar fram en bok istället. Senaste lästa är (som så många andra) Stieg Larsson och då de två första i triologin. Men wm avvaktar pocketupplagan för den sista delen. Enligt HD finns utkast till ytterligare en bok, dock ej klart. Kommer den att färdigställas?

I eftermiddag blir det rotfruktslåda – morötter, rödbetor, potatis, selleri (och vad grönsaker som finns) och riven ost. Gratinera i ugn ca 200 grader. Ett par dl buljong i botten från början (för en hel långpanna behövs 1/2 liter). Grönsakerna ska rårivas. Färdigt på ca 20 min. Servera med keso och rostbiff (eller kall kalkon, eller helt vegetariskt). Ett sätt att ta vara på det som fortfarande står i trädgårdslandet.

Blogga på och hälsningar

webmaster (wm) – Per

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s