Förslag till skrivelse

Här följer ett förslag till skrivelse, kommentera gärna, att skicka till dom det gäller, Skånetrafiken och lämpliga i kommunen;

Vadensjö 10 november 2014
Till Skånetrafiken
Strategiska gruppen Skånetrafiken
Berörda parter i Landskrona Stad
Teknik och servicenämnde
Utbildningsnämnden
Miljönämnden
Kommunalråd Torkild Strandberg

Kopia till;
HD, Landskrona
Lokaltidningen Landskrona

Skrivelse angående busslinje 250 och den kollektiva trafiken i Vadensjö.

Vi i föreningen Wadensjö Byagille har fått reda på att vår busslinje 250 skall få en ny dragning, vilket innebär att Vadensjö kommer att sakna kollektiv förbindelse med Landskrona. Vi i byagillet vill protestera mot beslutet. Vi har samlat våra argument mot det beslut som Skånetrafiken har tagit i samråd med Landskrona Stad;

1 I vår by finns gymnasieungdomar som kommer att bli beroende av skjutsande föräldrar, alternativt en busshållplats 1,2 km från Raka vägen. Det senare alternativet är både riskfyllt och trafikfarligt eftersom de ska ta sig längs den trafikerade vägen även under den mörka årstiden. Till hösten kommer gymnasieungdomarna att bli betydligt fler.

2 Fabriken som Santa Maria tidigare hade verksamhet i är nu såld och efter årsskiftet kommer ny verksamhet att starta. Det är Anamma Foods som köpt fabriken och under våren kommer ca xx personer att anställas. Med en passande buss torde dessa kunna ta sig till Vadensjö kollektivt. Anamma Foods räknar med att utöka och totalt anställa xxx personer. Se bilaga 1.

3 Kyrkbyn hamnar i närtrafikzon, om vi har förstått det rätt. Med tanke på den tidtabell som nu finns för närtrafiken är det inget alternativ som en jobbpendel.

4 Vi i Vadensjö har haft bussförbindelse med Landskrona sedan många år. När linje 217 ersattes av 250 och vi fick tillgång till 12 – 13 avgångar per dag blev vi både förvånade och tacksamma. Vi ser neddragning av den kollektiva möjligheten från att varit väldigt bra till noll som ett mycket märklig beslut.Vi inser att det inte är rimligt med en avgång per timme som nu. Vad vi önskar är några turer per dag anpassade till skola och arbetstider.

5 Vi har inte fått någon som helst information om den planerade nedläggningen av bussförbindelsen från Region Skåne/Skånetrafiken utan vi har fått information via press. Det är inte heller rimligt. Vi är trots allt några som reser/pendlar och är beroende av bussen och måste skapa alternativ.

6 Den 6 november hade vi ett allmänt möte i vår förening angående vår buss. Vi var 17 deltagare och ventilerade våra synpunkter angående vår kollektivtrafik. En del av diskussionerna finns ovan. Minnesanteckningar från mötet bifogas. Bilaga 2.

Vår gemensamma slutsats var att;
Vi önskar en dialog med ansvarig på Skånetrafiken och föreslår ett möte nu i november med vår byaförening, Vadensjö Byagille.

Hanna-Kerstin Andersson
Wadensjö Byagille
ordförande

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s